Filmvertoning Lazzaro Felice – Zaans Autisme Loket

Filmvertoning Lazzaro Felice – Zaans Autisme Loket

Hoezo Rainman? Wellicht Lazzaro? Of misschien toch buurvrouw of je collega, misschien je vriend(in) wel? We gaan niet naar Rainman kijken, wel naar een film over een man waarin je autisme zou kunnen herkennen, maar de meeste mensen zien het niet; “Lazzaro”.

We willen met jou in gesprek over stigma’s. We doen een introductie op de film en bespreken het na. Tegen welke stigma’s loop jij zelf aan, of over je (klein)kind, partner, naaste?

De film
In een wereld waar geld en macht de hoofdrol spelen, blijft er automatisch minder plek over voor eerlijkheid en goedheid. Bestaat er überhaupt zoiets als volledige goedheid? Of zijn velen onder ons, als het er op aan komt, vooral bezig met eigen belangen?

Als er iemand bestaat die je wél laat geloven in oprechte goedheid, is het Lazzaro, 15 jaar met een vorm van autisme, uit Lazzaro Felice. Deze boerenjongen uit het dorpje Inviolata is de goedheid zelve en staat altijd voor iedereen klaar. De mensen om hem heen bestempelen hem als ‘simpel van geest’ omdat ze niet kunnen geloven dat iemand daadwerkelijk zo goedaardig kan zijn – maar ze maken er wel graag gebruik (of misbruik?) van.

Waar
Dag: dinsdag 15 november vanaf 20.00 uur
Locatie: Filmtheater de Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12, 1502 BA in Zaandam
Kosten: € 2,50 incl. kop koffie/thee (betalen aan de deur)

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaand formulier. Voor vragen kun je mailen naar info@zaansautismeloket.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *