Klachten autisme en Gilles de la Tourette in coronatijd ‘problematisch en onbegrepen’

Klachten autisme en Gilles de la Tourette in coronatijd ‘problematisch en onbegrepen’

Sinds de coronapandemie kampen mensen met autisme en Gilles de la Tourette met meer prikkels, onregelmatigheden, stress die tics en de ernst van klachten versterken. Nu met de komst van wéér een nieuw coronabeleid, wordt de situatie er niet beter op. Volgens Karol Henke, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Autisme, melden zich veel nieuwe gevallen. “Tijdens de corona werd de wachtrij steeds langer, het is dramatisch dat je langer moet wachten voordat je aan de beurt bent om geholpen te worden.”

De corona-perikelen en alle nieuwe en oude maatregelen zorgen volgens Henke bij velen binnen de samenleving voor ‘onduidelijkheid’. Maar belangrijk zijn volgens hem groepen die tijdens de invoering van maatregelen over het hoofd werden gezien, waaronder ook mensen met de diagnose autisme…..

Lees het gehele artikel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *