Autisme en telefoneren

Autisme en telefoneren

Geschreven door Tisje.com

Alles behalve telefonisch, laat ik vaak weten als een contact, een dienst of organisatie mij vraagt hoe ik het best bereikbaar ben. En als het dan toch telefonisch moet, het liefst met een sms’je vooraf om te laten weten dat ik binnen x minuten gebeld wordt.

Soms krijg ik de keuze om aan te geven hoe ik het liefst gecontacteerd wordt, maar dat gebeurt zelden. Meestal kiest de dienst of organisatie voor mij, en lijkt ze telefoneren of langskomen als de beste optie te beschouwen, gevolgd door communicatie per brief.

Dat laatste, een brief, vind ik trouwens al even spannend als een telefoontje krijgen. Alleen al het logo van een organisatie op een enveloppe in mijn brievenbus zien, kan mij zo beroeren dat mijn dag voor de rest onleefbaar wordt van de stress. Meestal duurt het enkele uren vooraleer ik heb kunnen lezen wat erin staat, en soms dagen vooraleer ik het begrepen heb. Het helpt me soms om de brief te scannen en lijn per lijn te ontcijferen, maar soms ben ik zo opgefokt voor de inhoud ervan dat ik het door iemand anders moet laten lezen.

Meer lezen…..