Het ZAL, de ervaringen

Het ZAL, de ervaringen

De afgelopen weken hebben wij meerdere nieuwe bezoekers mogen verwelkomen. Gewoon voor een kop koffie/thee en even (van je af) praten, soms met een specifieke vraag. De gesprekken/vragen gingen o.a. over (vermoeden van) autisme binnen het gezin (partner, kinderen, zij zelf) of in de naaste omgeving (familie, vriend). Wat kom je aan situaties tegen, hoe kun je bepaald gedrag zien en er mee om gaan, hoe zou je een naaste/bekende met ASS kunnen helpen/steunen, wat heb je zelf nodig om overeind te blijven, welke instanties/organisaties zijn er die iets voor je zouden kunnen betekenen.

Soms geven bezoekers aan al een tijdje te weten dat het ZAL er is. Twijfelden over hun bezoek. Wat kan ik verwachten? Wat moet ik dan zeggen/vragen? Eenmaal bij ons aan de koffie horen we vervolgens…wat een fijne plek, ik ben dus niet de enige die hier mee zit, wat een verademing om gewoon even je verhaal te kunnen doen en herkenning, steun en begrip te ontvangen, dit had ik veel eerder moeten doen. Ze gaan met lichter hart naar huis. En hebben ons inmiddels vaker bezocht. Wij gaan met een blij hart naar huis en zitten er elke week weer. Ook voor jou.

Twijfel jij ook al een tijdje? Loop gewoon eens binnen. Elke dinsdag tussen 10:00-13:00 staat de koffie/thee voor je klaar. We zitten in buurtcentrum de Lorzie aan het Marktplein nr. 3 in Wormerveer.

www.zaansautismeloket.nl
info@zaansautismeloket.nl
06-27347927 (di 10:00-13:00)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *