Inclusief Werken Met Ambassadeurs

Inclusief Werken Met Ambassadeurs

Wil jij een inclusieve werkomgeving in jouw organisatie? Vanuit autisme bekeken (VAB) ontwikkelde de methodiek Inclusief Werken Met Ambassadeurs om (middel)grote organisatie te helpen bij het opzetten van een eigen autisme ambassade. Een netwerk van medewerkers met autisme die psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken op de werkvloer. Het resultaat: meer begrip voor elkaar en een betere werksfeer.

Inclusiviteit op de werkvloer

In elke (middel)grote organisatie in Nederland werken mensen met autisme*. Soms is het bekend dat een medewerker autisme heeft, maar vaak ook niet. Medewerkers spannen zich in om dit te verbergen, te omzeilen of te compenseren. Wat kan leiden tot overspannenheid, burn-out of depressie. Organisaties die hun medewerkers de ruimte bieden om open te zijn over hun psychische kwetsbaarheid, helpen hen om zo goed en prettig mogelijk te functioneren. Zo ontstaat er een werkomgeving waarin iedereen kan uitblinken.

Lees verder…..