Volwaardig Leven met Autisme (VLmA)

Volwaardig Leven met Autisme (VLmA)

Het Lectoraat Levensloopbegeleiding bij Autisme (LLbA) heeft een nieuwe naam: Volwaardig Leven met Autisme (VLmA). Achter deze naam ook een nieuwe visie.

Lector Jan-Pieter Teunisse licht toe: “We gaan van een visie op begeleiding, naar een netwerkvisie, waarin het betekenisvolle leven van de persoon met autisme met zijn netwerk centraal staat.” Deze visie wordt ondersteund door drie TOPGGz-organisaties Karakter, Dimence en het dr. Leo Kannerhuis.

Het lectoraat heeft met zijn specifieke kennis op het gebied van autisme een unieke positie in Nederland. De levensloopvisie is inmiddels opgenomen in de autismehulpverlening (zo is het bijvoorbeeld een onderdeel van de Zorgstandaard Autisme). “Maar de levensloopvisie wordt vaak gezien als individuele begeleiding door een levensloopbegeleider. Dit dekt echter niet helemaal de lading”, legt lector Jan-Pieter Teunisse uit. “De levensloopvisie moet ook vertaald worden naar specialistische behandeling.”

Lees meer….


Het lectoraat volwaardig leven met autisme gaat 11 november van start met de gratis online cursus ‘leef je eigen leven’. Een cursus waarbij deelnemers met en zonder autisme met elkaar in gesprek gaan over betekenisvol leven. Mocht je nog deelnemers kennen; we hebben nog plek!

Lees meer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *