Weer naar school

Weer naar school

Wat kan je doen om je kind met autisme hierin zo goed mogelijk te ondersteunen

Na een lange zomervakantie valt het niet mee om weer naar school te moeten. Een ander ritme, een drukke ochtendspits, een nieuwe leerkracht, een nieuw lokaal of misschien zelfs een nieuwe school. Dat is een enorme verandering en dat brengt de nodige spanning met zich mee. Voor jouw kind, maar ook voor jou als ouder.

Ieder kind met autisme is anders en heeft dus ook een andere aanpak nodig om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren in een klas. Je wil voorkomen, dat jouw kind in de eerste schoolweek (en de weken erna) niet teveel over- of onderprikkeld raakt op school.

We hebben daarom een aantal tips voor je op een rijtje gezet…. lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *